فوريه فوريه است و فصل برگزاري يكي از بزرگترين جشنواره هاي ايران است. جشنواره فجر كه هر ساله منتظر شروع روزهاي گرم و پرمشغله خود هستيم. روزهايي كه مملو از هنر سينماگران و هنرمندان ايراني است. اما امسال فرش قرمز جشنواره نيز از كرونا معروف استقبال مي كند. يك مهماني ناخوانده كه سهل انگاري آن …
منبع: خبرگذاري ايواره
خطر “واقعه تراژيك” در “فستيوال نوستالژيك”
خطر “واقعه تراژيك” در “فستيوال نوستالژيك” https://evarah.ir/2021/02/خطر-واقعه-تراژيك-در-فستيوال-نوستالژيك/ ايواره Mon, 01 Feb 2021 02:29:22 0000 علمي و پزشكي https://evarah.ir/2021/02/خطر-واقعه-تراژيك-در-فستيوال-نوستالژيك/
فوريه فوريه است و فصل برگزاري يكي از بزرگترين جشنواره هاي ايران است. جشنواره فجر كه هر ساله منتظر شروع روزهاي گرم و پرمشغله خود هستيم. روزهايي كه مملو از هنر سينماگران و هنرمندان ايراني است. اما امسال فرش قرمز جشنواره نيز از كرونا معروف استقبال مي كند. يك مهماني ناخوانده كه سهل انگاري آن …
منبع: خبرگذاري ايواره
خطر “واقعه تراژيك” در “فستيوال نوستالژيك”
فوريه فوريه است و فصل برگزاري يكي از بزرگترين جشنواره هاي ايران است. جشنواره فجر كه هر ساله منتظر شروع روزهاي گرم و پرمشغله خود هستيم. روزهايي كه مملو از هنر سينماگران و هنرمندان ايراني است. اما امسال فرش قرمز جشنواره نيز از كرونا معروف استقبال مي كند. يك مهماني ناخوانده كه سهل انگاري آن فاجعه اي غم انگيز به همراه خواهد آورد …
به گزارش ايواره ، جشنواره فيلم فكسر؛ اين جشنواره مهمترين جشنواره فيلم در ايران است كه از اواسط فوريه 1982 هر ساله در تهران و چندين مركز استان برگزار مي شود و جشنواره هاي تئاتر ، موسيقي و هنرهاي تجسمي فجر نيز اين روزها برگزار مي شود تا هنرمندان بتوانند آثار خود را به نمايش بگذارند. اجازه دهيد مردم به مدت يك سال آثار هنري ايران را تماشا كنند.
جشنواره اي نوستالژيك در كرونا
همه برگزاركنندگان جشنواره فجر آرزو داشتند كه اين جشنواره را به بهترين و باشكوه ترين شكل برگزار كنند. تعداد كمي از افراد در ايام بهمن در ايران ، تمايل به خريد بليط جشنواره از شهرهاي دور و نزديك ، صف هاي طولاني و طولاني براي خريد بليط ، سالن هاي پر از افرادي كه گاهي اوقات جايي براي سوزن انداختن ندارند و حتي برخي از طرفداران را مجبور مي كنند كه بر روي زمين بنشينند مراحل تئاتر ، جلسات داغ پس از هر اجرا ، ابزار راي گيري و نقد هنري ، فضاي رنگارنگ جشنواره و استقبال از سيمرغ ها و غيره را نديده يا تجربه نكرده است. يك تجربه نوستالژيك براي ما ايراني ها.
با اين حال ، فوريه امسال ، بسياري از چيزها تغيير كرده است. از 20 فوريه ، سال گذشته ، سايه تاج بر روي ما قرار گرفته است كه ما حتي فكر نمي كرديم اينقدر دوام داشته باشد و قرار است همه جنبه هاي زندگي ما را پوشش دهد ، نه تنها بسياري از روندها. براي به هم زدن زندگي عادي ، اما براي گرفتن جان بيش از 57959 نفر از مردم كشورمان. با وجود همه ناباوري ها ، اين اتفاق افتاده است و اكنون ديگر نمي توان زندگي عادي داشت ، ديگر نمي توان به طور عادي سفر كرد و جشنواره فجر را به طور عادي برگزار كرد …
اين روزها ، در حالي كه براي شروع جشنواره فيلم و تئاتر فجر آماده مي شويم ، مطمئناً نمي توانيم بليط بخريم يا در صف فروش بليط بايستيم و سپس در سينماها و تئاترهاي شلوغ بنشينيم و از تماشاي فيلم و تئاتر مورد نظر خود لذت ببريم ، اين روزها ما ديگر نمي تواند روي صندلي هاي سينما و تئاتر بنشيند و ساعت ها با يك دوست و هموطن خود درحال تماشاي يك اثر هنري بنشيند ، اين روزها هر سالن بسته و بدون تهويه مناسب مركز انتقال بيماري Covid-19 است. هر دوست ، آشنا يا همراهي كه در كنار ما نشسته است مي تواند نقطه كانوني ويروس كرونا باشد ، هر خط طويل و گسترده مي تواند محل ويروس كرونا باشد ، كه هر يك از آنها مي تواند به هر انتقال منتقل شود و همه مي توانند عزيزان ما باشند. ، مردم ما ، هنرمندان ما. و هر فرد در كشور ما را به يك بيماري وحشتناك آلوده كند و حتي آن را تا مرز مرگ بكشاند.
جشنواره صباح؛ آره يا نه؟
بر اين اساس بود كه از ابتداي فوريه ، نگراني اين بود كه آيا جشنواره فجر برگزار مي شود يا نه. برخي معتقد بودند كه اين جشنواره مي تواند مطابق با پروتكل هاي بهداشتي و پروتكل هاي دقيق در شهرهايي كه ميزان مرگ و مير و شهرهاي به اصطلاح زرد و آبي كاهش يافته است ، برگزار شود ، اما در عين حال ، برخي هنوز هم معتقدند كه برگزاري هر نوع مراسمي مانند جشنواره فجر در مناطق وسيعي از كشور ، به دليل كمبود زيرساخت ها مانند تهويه مناسب سالن ها ، امكان تجمع در ورودي و خروجي سالن ها و … مي تواند بسيار خطرناك و خطرناك باشد. حتي كشنده
بر اين اساس بود كه موضوع برگزاري يا عدم برگزاري جشنواره فجر در سال 1399 در ستاد ملي كرونا مورد بحث قرار گرفت و اخيراً وزارت بهداشت اعلام كرد كه اين جشنواره مي تواند با رعايت پروتكل هاي بهداشتي در شهرهاي زرد و آبي برگزار شود. در مصاحبه اي با ايواره ، دكتر سيما سادات لاري ، سخنگوي وزارت بهداشت ، اعلام كرد كه برنامه هاي امسال در جشنواره سينما و تئاتر فجر مي تواند با ظرفيت 30 درصد و مطابق با پروتكل هاي بهداشتي فعال شود.
فاصله زماني بين فرصت ها
وي اظهار داشت كه ترجيح داده مي شود بيشتر غيابي نگهداري شود. وي گفت: رعايت پروتكل هاي بهداشتي و مسافتي اقدام اساسي در مبارزه با ويروس كرون است. البته اين موضوع منوط به فروش بليط بصورت آنلاين است. » كنترل كد ملي و عدم فروش بليط به بيماران نيز از طريق نرم افزار mask انجام مي شود.
وي تأكيد كرد: تهويه و فضاي مناسب بين تماشاگران و فاصله يك ساعته بين تميز كردن و ضد عفوني نيز بايد انجام شود.
جزئيات نحوه برگزاري جشنواره فجر در سال تاج
در همان زمان مهندس محسن فرهادي معاون فني مركز بهداشت محيط و كار وزارت بهداشت اظهار داشت كه جشنواره فجر مجاز است در 50 و 30 درصد ظرفيت در شهرهاي آبي و زرد برگزار شود. از سالن ، به ترتيب ، به فروش آنلاين بليط و كد ملي بستگي دارد. وي گفت: بازديدكنندگان بايد از نظر وجود يا عدم وجود بيماري بررسي شوند ، وي گفت: فروش بليط در محل و وجود هرگونه صف ممنوع است. در واقع ، هر نوع صدور بليط فيزيكي ممنوع است و فروش بليط بايد از طريق اينترنت ايمن باشد و بليط صندلي هاي سالن با يك برنامه از پيش طراحي شده بايد از طريق سيستمي كه خود سينما قول داده اند طراحي كنند ، انجام شود.
وي با بيان اينكه تهيه بليط براي بيماران مبتلا به بيماري شريان ويروس كرونا ترمينال به مدت 14 روز تكذيب مي شود ، تأكيد كرد: همچنين كليه كاركناني كه ارتباط مستقيمي با تماشاگران يا بازيگران تئاتر دارند بايد به طور مرتب در معاينات ويروس كرونا شركت كنند. در مورد كارمندان ، آزمايشات سريع را كافي مي دانيم و اگر تست هاي سريع آنها مثبت نباشد ، نيازي به آزمايش PCR نداريم ، كه براي ايمني بيشتر انجام تست تشخيصي PCR را توصيه مي كنيم.
وي درباره نحوه برگزاري كنفرانس هاي مطبوعاتي فيلم ها و تئاترها در كرونا گفت: “اين مانند برگزاري يك كنفرانس مطبوعاتي است.” هر جلسه در مناطق زرد در داخل خانه با حداكثر 30 نفر مجاز است. البته به شرطي كه تهويه مناسب ، تفكيك اجتماعي و ضد عفوني مشاهده شود. بنابراين مطمئناً يك كنفرانس مطبوعاتي برگزار مي شود به شرطي كه بيش از 30 روزنامه نگار ، عكاس ، فيلم ساز و غيره وجود نداشته باشد. البته؛ ما هنوز برگزاري چنين جلساتي را به صورت الكترونيكي توصيه مي كنيم. در مورد شهرهاي آبي ، همه موارد يكسان است ، با اين تفاوت كه حداكثر ظرفيت كنفرانس مطبوعاتي 50 نفر است.
فرهادي همچنين با اشاره به نحوه مشاهده پروتكل ها در روز اختتاميه جشنواره فيلم و تئاتر فجر خاطرنشان كرد: براي اين مراسم كه احتمالاً در تهران برگزار مي شود ، حداكثر ظرفيت مجاز 30 نفر است. در صورت عدم ورود تهران به شرايط آب ، ظرفيت مجاز جلسه 50 نفر است.
بنابراين ، در تاريخ 2 فوريه ، سيد محمدمهدي طباطبايي نژاد ، دبير جشنواره فيلم فجر ، اعلام كرد كه ما 70 سينما در تهران داريم و اين جشنواره در 30 استان و 5 منطقه كاملا آزاد برگزار مي شود و هر 16 فيلم ظاهر شدن.
وي تأكيد كرد كه طبق شرايط كرونا ، نياز به استفاده از ماسك در فضاي جشنواره ، دماسنج ، تهويه مطبوع ، ضد عفوني بايد رعايت شود.
برخي از نكات جشنواره
در همان زمان دكتر. نادر توكلي – معاون رئيس ستاد درمان كرونا در تهران وي با بيان اينكه تمام تصميمات كشور به ستاد ملي كرونا واگذار مي شود و در آنجا تصميماتي اتخاذ مي شود ، گفت: اعلام شده است كه سينماها با ظرفيت سوم در جشنواره فيلم فجر فعال مي شوند و كليه بليط ها بصورت آنلاين و به فروش مي رسد “پروتكل ها دنبال مي شوند.
وي افزود: توصيه خاص ما اين است كه اولاً افراد براي تهيه بليط جشنواره شخصاً مراجعه نكنند. دوم اينكه در شرايط فعلي نبايد به سينما بروند. سرانجام اخبار جشنواره منتشر مي شود و بعداً فيلم هاي وي ديده مي شود. اگرچه اين جشنواره جذابيت خاص خود را دارد و طي اين سال ها تعداد معدودي از علاقه مندان داشته است ، اما بايد سعي كنيم با توجه به شرايط موجود ، جمعيت را به حداقل برسانيم. هنگام ورود يا خروج به سالن ها حمله نكنيد.
توكلي ادامه داد: در زمان نمايش فيلم به دليل بسته بودن محيط نبايد چيزي خورد و به حداقل رسيد. در سينماها اما تنظيماتي براي رعايت فاصله اجتماعي انجام شده است.
در هر صورت ، عليرغم اعلام پروتكل ها و دستورالعمل هاي مربوطه به مسئولان جشنواره فيلم فجر امسال و تعهد به اجراي آنها ، متأسفانه از روز گذشته عكس هايي از جشنواره فيلم فجر منتشر شده است كه اجراي آن را نشان نمي دهد پروتكل ها هش دو برابر شد.
به طور كلي ، در شرايطي كه پس از مرگ 400 و 500 نفر ، كنترل نسبي بيماري حاصل شده و وضعيت زرد و آبي در بيشتر شهرها حاكم است و همزمان ، مقامات بهداشتي كشور اغلب به شكننده و چهارمين بيماري خطرناك آنها هشدار مي دهند كه برگزاري جشنواره اي به اين اندازه قطعاً مي تواند خطرناك باشد. زيرا كوچكترين اشتباه ، بي احتياطي و عدم رعايت پروتكل هاي بهداشتي مي تواند جمعيت زيادي را تحت تأثير قرار داده و شرايط را به شرايط سخت پاييزي تبديل كند.
بنابراين ، به دليل شرايط ناپايدار كرونا در كشور و در زماني كه بسياري از رويدادهاي ملي ، مراسم و غيره به دليل اين بيماري لغو يا محدود مي شوند و عملاً برگزار مي شوند ، ممكن است شباهت جشنواره فجر به مراسم هاي ديگر مناسب باشد. ، كنفرانس ها و جشنواره هاي برگزار شده در ماه هاي اخير محدود بوده و حتي به صورت مجازي برگزار مي شد ، تا به منظور دستيابي به دستاوردهايي در كاهش شيوع و مرگ و مير ناشي از اين بيماري ، كه چند روز به دليل محدوديت در محل قرار دارد ، حاصل شود. رعايت دو رقمي نبايد به خطر بيفتد و به تلاش هاي كادر پزشكي آسيب نرسد.
در هر صورت بايد گفت كه هرگونه سهل انگاري يا ساده سازي در برگزاري اين جشنواره با طيف وسيعي از علاقه مندان در سراسر كشور بدون شك در روزهاي آينده مجدداً خطر بيماري را در پي خواهد داشت و پروتكل هاي اعلام شده در كليه موارد محلي مورد نياز است استانها برگزاري ، از جمله نحوه فروش بليط ، نحوه ورود و خروج افراد ، وضعيت سالن ها ، ضد عفوني صندلي ها ، رعايت فواصل ، كنفرانس هاي مطبوعاتي و غيره ، بايد بدون نقص انجام شود و شركت كنندگان بايد توصيه هاي بهداشتي مقامات را دريافت كنند و كارشناسان به طور جدي. گرفتن؛ زيرا در غير اين صورت قطعاً مجدداً شاهد چرخه بيماري و زنجيره انتقال خواهيم بود.
انتهاي پيام
منبع: خبرگذاري ايواره
خطر “واقعه تراژيك” در “فستيوال نوستالژيك”