سيستم آموزش عالي جهان دائماً در حال تغيير است. بسياري از كشورهاي غربي و آمريكايي ، به لطف متخصصاني كه در اختيار دارند ، توانسته اند با استفاده از آخرين دانش و اطلاعات ، زمينه را توسعه دهند و اين سيستم را به جلو سوق دهند. در حالي كه آسيا ، آفريقا و ساير نقاط …
آموزشعالي جهاني در ۱۰ سال آينده https://d77.ir/آموزشعالي-جهاني-در-۱۰-سال-آينده/ دنياي 77 Wed, 09 Jun 2021 23:05:25 0000 عمومي https://d77.ir/آموزشعالي-جهاني-در-۱۰-سال-آينده/ سيستم آموزش عالي جهان دائماً در حال تغيير است. بسياري از كشورهاي غربي و آمريكايي ، به لطف متخصصاني كه در اختيار دارند ، توانسته اند با استفاده از آخرين دانش و اطلاعات ، زمينه را توسعه دهند و اين سيستم را به جلو سوق دهند. در حالي كه آسيا ، آفريقا و ساير نقاط …
سيستم آموزش عالي جهان دائماً در حال تغيير است. بسياري از كشورهاي غربي و آمريكايي ، به لطف متخصصاني كه در اختيار دارند ، توانسته اند با استفاده از آخرين دانش و اطلاعات ، زمينه را توسعه دهند و اين سيستم را به جلو سوق دهند. در حالي كه آسيا ، آفريقا و ساير نقاط جهان گامهايي در جهت توسعه برداشته اند كه بعضاً متعهد هستند و آينده روشني را براي آموزش عالي ارائه مي دهند ، اما به طور كلي مسلم است كه جهان به سمتي مي رود كه براي هر كشور بايد نهايي و فردي باشد. سيستم هاي جهاني را جايگزين سيستم ها كنيد.
به گزارش دنياي 77 ، يك تيم بين المللي از دانشمندان قرن جديد در دهه 200 چالش هاي تبديل آموزش عالي از دولتي به اقتصاد خصوصي به اقتصاد دانش ، از پيشرفت آموزش عالي به تأثير فناوري جديد را مورد بحث قرار دادند. پانزده سال بعد ، اين چالش ها هنوز پابرجا هستند و همه گير كرونا به همه اين مشكلات افزوده است و كارشناسان معتقدند زمان آن رسيده است كه بار ديگر به اين چالش ها نگاه كنيم. توليد انبوه در مقياس بزرگ افزايش يافته است و اين امر به ويژه در كشورهاي بسيار بزرگي مانند چين و هند بسيار محسوس است. در كشورهايي كه سالها پيش آموزش عالي انبوه در اواخر قرن بيستم تأسيس شد ، جمعيت توليد انبوه اهداف اجتماعي مردم اكنون به 50 درصد يا بيشتر رسيده است. اين امر منجر به شكل گيري نهادها و حاكميت نظام ملي شده است. رشد سيستم آموزش عالي همراه با بازاريابي ، طبقه بندي و تمايز را افزايش داده است. اين كل سيستم آموزش عالي در قالب طبقه بندي سازماني است ، از كالج هاي سطح پايين تر به م institutionsسسات عالي و نخبه ، از دانشگاه هاي كاربردي تا دانشگاه هاي تحقيقاتي ، به جاي مشاغل دانشگاهي ، سازمان هاي دانشجويي ، طبقه بندي هاي سطح كارشناسي و استاندارد كه براي تحقيق است .
طبقه بندي در حرفه معلمي در بيشتر م institutionsسسات آموزشي ، به ويژه م institutionsسسات آموزش عالي ، كه بين دانشكده يا دانشكده ها و شعب و گروه هاي دائمي و مشروط با قراردادهاي كوتاه مدت انجام مي شود ، انجام مي شود. اقتصاد دانش ادغام فناوري اطلاعات در بيشتر زندگي روزمره در سالهاي اخير نيز پيشرفت كرده است. تنش بين توليد انبوه براي اقتصاد دانش و اهميت آموزش عالي منجر به بازاريابي و طبقه بندي بيشتر در آموزش عالي شده است. تركيبي از بازاريابي و طبقه بندي در 15 سال گذشته رشد آموزش عالي دولتي و خصوصي را متحول كرده است.
نگرش نسبت به جهاني سازي آموزش عالي
يكي از تغييرات مهمي كه در سال هاي اخير در سيستم آموزش عالي اتفاق افتاده است ، روند كشور و سيستم آموزش به سمت جهاني سازي و بين المللي شدن است. در آغاز قرن ، جهاني سازي نئوليبرالي پيش بيني شده بود كه جريان جهاني استعدادها و همكاري هاي بين المللي را افزايش مي دهد و همچنين مرزهاي دولتي و ملي را ضعيف مي كند. دو دهه بعد ، كارشناسان دريافتند كه انتقال دانشجويان بين المللي و تحقيقات مشاركتي بين المللي بخش مهمي از آموزش عالي در نظر گرفته شده است ، با اين حال نقش دولت كاهش نيافته و نگرش دولت ملي و عمومي نسبت به آموزش عالي و آموزش عالي بيشتر بحث برانگيز شده است.
افزايش موانع دريافت ويزاي دانشجويي بين المللي در ايالات متحده و انگلستان نمونه اي از اين روند است. انتقال دانشگاه اروپاي مركزي از بوداپست به وين ، مركزي بين ايالات متحده و چين ، همچنين همكاري بين المللي دو كشور در زمينه آموزش عالي و تحقيقات را به خطر انداخته است. از طرف ديگر ، جهاني سازي آموزش عالي در دانشگاه هاي جهاني بيشتر به بازار ، درآمد و اعتبار متمركز است و توجه ويژه اي به تحرك دانشجويان دارد و بر اشراف و انحصار تأكيد ندارد. جديدترين و جدي ترين چالشي كه امروز سيستم آموزش عالي با آن روبرو است ، اپيدمي جهاني Covid-19 است كه تمام جنبه هاي جامعه و اقتصاد جهاني را تحت تأثير قرار داده است و با ادامه انتشار ويروس ، در آينده نيز تأثير عمده اي خواهد داشت. كارشناسان آموزش عالي در ادامه گفتند كه پيامدهاي اين موج اپيدمي ها بايد در ميان مدت و بلند مدت ديده شود.
از يك طرف ، در دسترسي به فناوري ديجيتال و يادگيري آنلاين بي عدالتي وجود دارد ، كه بيشتر نابرابري هاي اجتماعي نسل را در برخورد با اين مشكلات در سطح ملي و جهاني تحت تأثير قرار خواهد داد. دانشجويان قبلي نيز با كمبود وقت آزمايشگاه و ساير فعاليتهاي عملي و كارآموزي مواجه بودند. در يك سال و نيم گذشته پس از فروپاشي اقتصادي كشورها ، به ويژه همه گير كرونا ، احتمال جذب فارغ التحصيلان آموزش عالي كاهش يافته است. كاهش گردش دانشجو و عدم اطمينان در مورد نحوه آموزش و مراقبت هاي بهداشتي در كشورهاي ميزبان دانشجويان بين المللي مي تواند آموزش بين فرهنگي را كاهش دهد و علاوه بر اين ، بودجه م institutionsسسات آموزش عالي را كه متكي به هزينه دانشجويان بين المللي هستند تهديد كند.
كسب منافع عمومي
از طرف ديگر ، اپيدمي كارناويروس ، مانند ساير بحران هاي جهاني ، فرصت هاي جديدي براي آموزش عالي پيشرفته يا بدتر ايجاد مي كند. اين امر اهميت درك ارتباط متقابل جهان ما و آنچه را كه براي منافع مشترك همه جوامع مفيد است و همچنين نياز به تغيير تمركز بازارهاي انحصاري و جهاني سازي به تمركز بيشتر بر آموزش جهاني ، تأكيد مي كند. تعارض منافع عمومي / خصوصي در دانشگاه بيشتر مورد توجه قرار گرفته است ، اما زمان آن رسيده است كه الگوهاي عملي منافع عمومي در آموزش عالي را بررسي كنيم.
چند موضوع اساسي آموزش عالي ، از جمله هدف آموزش عالي ؛ رابطه تحصيلات عالي با دنياي كار و ساير زمينه هاي زندگي ؛ نقش آموزش عالي در بهبود شرايط جامعه ؛ و نقش آموزش عالي در ايجاد جهاني پاك تر با شيوع بيماري همه گير كرونا آشكارتر شده است. اكنون زمان پيشنهاد راههاي بهتر و نوآورانه براي ادغام بيشتر آموزش عالي و جامعه است.
دهه هاي آينده را جستجو كنيد
در طول 15 سال گذشته ، برخي از كارشناسان و محققان جهاني سازي آموزش عالي را از نظر شغلي دانشگاهي ، نابرابري جنسيتي ، نقش دانشگاه ها در مديريت و جامعه ، دسترسي به آموزش عالي و تركيب و ابعاد خصوصي و عمومي مورد توجه قرار داده اند. بخشهاي آموزش عالي. نويسندگان در سراسر جهان از جنبه هاي مختلف محتوايي و جغرافيايي به اين موضوعات مي پردازند. وقتي صحبت از حرفه آكادميك مي شود ، اين كتاب ارزيابي هاي خارجي از بهره وري تحقيق ، نسبت فزاينده هيئت علمي بالقوه و نابرابري جنسيتي را بررسي مي كند. ارزيابي عملكرد يكي از چالش هاي مطرح شده در 15 سال پيش است ، اما اكنون داده هاي بزرگ و سيستم هاي پاسخگويي گسترده فرصت هاي بيشتري را براي عملكرد اعضاي هيئت علمي و در نتيجه رفتار اعضاي هيئت علمي فراهم مي كنند.
برخي از كارشناسان اظهار داشتند كه سيستم هاي ارزيابي عملكرد كه توسط شركت هاي خارجي اداره مي شوند ، ارزيابي علمي را از جامعه دانشگاهي دور كرده است. فرهنگ رقابتي تحميل شده و عدم حمايت اعضاي دائمي هيئت علمي از همكارانشان با قراردادهاي كوتاه مدت ، حرفه آكادميك را در داخل تقسيم كرده و هويت علمي را تضعيف مي كند. تمايل رو به رشد براي دانشگاهيان براي تبديل شدن به يك متخصص جديد با علاقه شخصي محدود تحت كنترل خارجي ارزشهاي علمي ، ارائه دانشگاهي و درك منافع عمومي در هسته آموزش عالي را تضعيف مي كند. پيشرفت هايي در زمينه درمان زنان در تحصيلات عاليه قطعاً در سال هاي اخير صورت گرفته است ، اما در كشورهاي اروپايي نيز هنوز برابري جنسيتي حاصل نشده است. دسترسي و نابرابري در آموزش عالي طي سالهاي اخير شاهد پيشرفتهايي در اين زمينه بوده است. دسترسي گسترده به عنوان ابزاري براي ارزيابي ويژگيهاي مختلف داوطلبان در زمينه فرصتهاي موجود ، روشي است كه فقط چند كشور مانند ايالات متحده و هنگ كنگ از آن پيروي مي كنند. در ساير موارد ، مانند مورد پذيرش منطقي در انگليس ، اين رويكرد ملي فقط فرصت هايي را كه در متن فرصت استفاده مي شود ، پوشش مي دهد. كارشناسان در حال تحقيق در مورد بقاي مشاغل آموزش عالي هستند و اين خطر وجود دارد كه كشورهاي در حال توسعه با ناديده گرفتن ارزش مشاغل حرفه اي در سياست هاي توسعه مشاركتي ، موانع بيشتري در برابر فرصت هاي آموزشي ايجاد كنند. و از منظر تاريخي ، متخصصان و دانشمندان بر نقش حياتي شهروندي براي دانشجويان و اعضاي هيئت علمي تمركز مي كنند.
آنها ضمن بحث در مورد نقش آموزش عالي در اداره و جامعه ، نشان مي دهند كه سياست هاي فراملي توسعه يافته توسط اتحاديه اروپا و OECD منجر به تلاقي سياست ها در كشورهاي اروپايي مي شود ، اما با همان سرعت و الگوي سياست هاي اداري اجرا نمي شود. دو چالش در پيش است: نابرابري بيشتر در سياست ها و تأثير منفي مدل هاي دولت نئوليبرال ، به ويژه عدم وجود گزينه هاي م onثر بر بهره وري تحقيق. كارشناسان نشان مي دهند كه چگونه مشاركت بيشتر در آموزش عالي طبقه بندي شده منجر به كمبود درآمد بالاتر نمي شود.ايجاد گروه هاي بزرگتر در آموزش عالي مي تواند منجر به تقسيم فرهنگي در جوامع شود. هدف آموزش عالي و رابطه بين آموزش عالي و دنياي كار بايد مورد بازنگري قرار گيرد. آنها با افزايش نابرابري ، چالش هاي بيشتري براي ادغام سيستم آموزش عالي ملي ايجاد مي كنند. چالش هاي متعادل سازي جاه طلبي هاي كلاس جهاني در توليد تحقيق براي تأمين نيازهاي محلي براي رفع نابرابري ها و بي عدالتي هاي گذشته بررسي شده است. سرانجام ، كارشناسان مسائل بودجه ، از جمله تغيير روند بودجه خصوصي از مردم ، تمركز فزاينده منابع ، فعاليت هاي انتخاب بودجه و چالش هاي بين المللي را بررسي كردند. آنها خلاصه اي از روند بودجه ، از جمله تقويت طبقه بندي و نابرابري اجتماعي ، را در سناريوي بالقوه آينده آموزش عالي ارائه مي دهند. مورد ديگر كاهش روندهايي است كه نابرابري اجتماعي را تداوم مي بخشند و سياست هاي مالي را تغيير مي دهند. جهاني شدن فزاينده دانشگاه ها طي دهه گذشته منجر به توسعه رويكردهاي استراتژيك بين المللي سازي در آموزش عالي ، از جمله تقاضاي اقتصاد دانش شده است. دانشمندان تأكيد كردند كه بسياري از ارزشهاي غالب مرتبط با مشاركت امروزه در معرض خطر قرار دارند و تمركز اين تمركز بر آموزش جهاني به سيستمهاي آموزش عالي در سراسر جهان منتقل شده است. آنها گامهاي مثبتي را ارائه كرده اند كه اهميت تقويت و حمايت از ادامه بين المللي سازي آموزش عالي در سيستم جهاني را برجسته مي سازد.
مشاركت بين المللي
متخصصان برنامه ريزي دانشمندان قرن جديد نوآوري ابتكاري و جهاني را براي پيشرفت درك متقابل بين المللي و فراهم آوردن فرصت هاي مطالعه مشترك آغاز كرده اند. نه تنها گروه هاي تحقيقاتي مشترك به انتشار اين موضوعات در موضوعات اصلي ادامه مي دهند ، بلكه آنها علايق عمومي جديدي نيز يافته اند و هنوز هم در سطح جهاني و آنلاين براي بحث در مورد ايده هاي جديد همكاري مي كنند. امروز ، وقتي همه چيز با سرعت بالايي در حال حركت است ، وقتي توازن نيروهاي ژئوپليتيكي در حال تغيير است ، تلاش هاي مشترك براي پيشبرد اهداف هنوز هم مي تواند نشانه اي از عمل باشد. چالش هاي آموزش عالي باقي خواهد ماند و فشارهايي مانند تغيير آب و هوا ، عفونت هاي ويروسي و تغيير جهان همچنان تغيير خواهند كرد. چنين مسائلي در آينده به موضوع بحث و تحقيق تبديل خواهد شد.
انتهاي پيام